Jaani kirikusse saabub Ameerikast noorte keelpilliorkester

Chor Cappella Nova ja Tallinna Kammerkoori kontsert
mai 18, 2016
Unelmate töö väikeste robotite keskel
september 21, 2016
Show all

Jaani kirikusse saabub Ameerikast noorte keelpilliorkester

15. juunil esineb Tallinna Jaani kirikus viiulitest ja viooladest koosnev noorteorkester – The SIUE Suzuki Tour Group

Jaapanlase Shinichi Suzuki metoodikale toetuva Edwardsville Ülikooli (Illinois, USA) kultuurikollektiiv väisab Tallinna oma kontsert-tuuril Baltimaades. Esitusele tulevad kaasakiskuvad meloodiad heliloojatelt Antonia Vivaldi, Edward Elgar, Johannes Brahms ning rahvamuusika Rootsist, Iirimaalt, Šotimaalt ja Ameerikast. Kontsert algab kell 18.30 ja on tasuta.

SIUE Violin Tour Groupi ja SIUE Viola Camerata ansamblite ühendamisel sündinud kollektiivis mängivad koos lapsed ja noored vanuses 9-18.

Kontserdi programmi on koostanud Vera McCoy-Sulentic, The SIUE Suzuki Tour Groupi kunstiline juht on Allison Huebner-Woerner.

Allison Huebner-Woerner on kõrgelt hinnatud The SIUE Suzuki Tour Groupi juht. Ta lõpetas muusikaõpetuse eriala Missouri ülikoolis (Columbia), magistri kraadi muusikainterpretatsiooni õppekaval Edwardsville Ülikoolis Lõuna-Illinoisis, viiuli erialal. Doktori õppes Missouri ülikoolis (Columbia) oli ta John McLeodi assistant. Ta läbis pikaajalise Suzuki õpetajakoolituse John Kendalli ja Carol Smithi juhendamisel ning on olnud seotud SIUE Suzuki meetodiga alates 1994 aastast. Ta on Ballwin Strings (endine St. Charles Suzuki Strings) asutaja ja dirigent.

Viiuldajana on ta üles astunud St.Louisi piirkonna orkestrite ja keelpillikvartettides, sealhulgas St. Louis Philharmonic ja the Florissant Valley Orchestra, kus ta töötas solisti ja kontsertmeistrina.

Suzuki õpetus on laialt levinud üle maailma – umbes 400 000 õpilast rohkem kui 40 maal õpivad pilli Suzuki nn. emakeelemeetodi järgi. See on küll alguse saanud viiuliõpetuses, praktiseeritakse seda ka klaveri, tšello, flöödi, vioola, laulmise, kitarri, harfi, oreli ja plokkflöödi õpetamisel.

BB2016-03-SueSiueSuzuki-EE-A3-pre

Algallikas