Eesti Kammerkooride Liidu kontsert-sari “Kuulajale” toob publikuni tasuta kontserdid

XIII Kammerkooridefestivalil pälvis peavõidu Tartu Ülikooli Kammerkoor
aprill 10, 2016
Chor Cappella Nova ja Tallinna Kammerkoori kontsert
mai 18, 2016
Show all

Eesti Kammerkooride Liidu kontsert-sari “Kuulajale” toob publikuni tasuta kontserdid

Neil päevil saab publik osa USAst, Des Moines’ist pärit Drake koori ning Drake kammerkoori kontserdist. Lisaks eelmainitud kollektiividele astub Tallinna Jaani kirikus publiku ette Eesti Kultuurkapitali aasta preemia laureaat – kammerkoor Voces Musicales dirigendi  Valter Soosalu juhatamisel.

Kontserditel  tulevad esitlusele kooriliteratuuri tippteosed S.Barberi, M.Lauridseni, A.Pärdi, A.Bruckneri ja paljude teiste heliloojate sulest.
Kontserdisarja “Kuulajale” raames on publik oodatud
24. mail 2016 kell 18.30 Pärnu Eliisabeti kirikusse
25. mail 2016 kell 18.30 Viljandi Jaani kirikusse
27. mail 2016 kell 18.30 Rakvere Kolmainu kirikusse
28. mail 2016 kell 18.00 Tallinna Jaani kirikusse
EKKLi juhatuse esimees Sander Tamm: “Oleme Liidu juhatusega teinud pikka aega usinalt tööd, et a cappella koorimuusika jõuaks aina rohkemate huvilisteni. Lisaks neljale kontserdile erinevates haldusüksustes, oleme teeninud usalduse koostööks Baltic Travel Breeze agentuuriga, kes korraldab kontsert-tuure Baltikumis, Skandinaavias ning Ühendkuningriigis. Agentuuri juht Ruta Dambyte, kes hindas žüriiliikmena Eesti kammerkoore äsja lõppenud Kammerkooride Liidu Festivalil tõdes, et Eesti kooride tase on kõrge, dirigendid isikupärased ning esitused tõeline elamus. Usun, et koostöö rahvusvaheliste kollektiividega loob inspireerivaid arenguvõimalusi meie liikmetele ning koorimaastikule üldiselt.”
Koorid Ameerikast on Eesti publikule pakkunud kõrgtasemelisi esitusi ka varasematel aastatel ning publik ei ole pidanud varasemalt pettuma.
The Drake Choir on Drake ülikooli kontsertkoor. Igal hooajal annavad nad kontserte üle terve Ameerika ning igal neljandal hooajal leiab aset rahvusvaheline kontsert-tuur. Seni on nende koorilaul kõlanud Austrias, Saksamaal, Itaalias, Tšehhis, Iirimaal, Walesis aga ka New Yorgi Carnegie Hall’is ja Avery Fisher Hall’is.
The Drake koori baasil loodud Drake’i kammerkoor pakub pühendunud lauljatele aktiivseid ja ambitsioonikaid eneseteostusvõimalusi. Nende viimane kontsert-tuur pakkus meeliülendavaid elamusi Inglismaal: St. Paul’i katedraalis, St. Martin in the Fields, Oxfordi ja Cambridge ülikoolis ning Ely ja Coventry katedraalides.
Mõlemad kollektiivid on kõrgelt tunnustatud ning korduvalt kutsutud Ameerika koorijuhtide (ACDA) aastakonverentsile.
Sel korral tasub vaim valmis panna, sest Tallinna lavalaudadel ühineb väliskülalistega ka Eesti kammerkooride lipulaev Voces Musicales, keda Eesti Kultuurkapitali aastapreemiate jagamisel iseloomustati: “Kvaliteedis pole need lauljad kompromisse lubanud ja latt muudkui kerkib. Erakordselt sisukad ja nõudlikud kontserdikavad, hulljulged suurvormiprojektid koos tipporkestritega. Sõnale “harrastuskoor” annavad nad täiesti uue sisu ja hingavad meie kuulsatele proffkooridele kuumalt kuklasse.”
Kuulaja kontserdisari on alguse saanud 2013. aastast. 4 aasta jooksul on kuulajateni toodud tunde väärt koorimuusikat kontserdisaalides Tartus ja Tallinnas, lisaks Klassikaraadio vahendusel publikule üle Eesti.
Eesti Kammerkooride Liit (EKKL) on 1997. Aastal loodud Eesti Kooriühingu alaliit, mille eesmärgiks on kõrgetasemelise a cappella koorilaulu säilitamine ja edendamine. Lisaks “Kuulajale” korraldab EKKL üle aasta toimuvat Eesti kammerkooride festivali, jõuluootuskontserte ning teisi kammerkoorilaulu väärtustavaid tegevusi.
Kontsert-sari sünnib Baltic Travel Breeze, Eesti Kammerkooride Liidu, Stainless management’i ning OÜ Vitamarini koostöös.

www.pealinn.ee/koik-uudised/eesti-kammerkooride-liidu-kontsert-sari-kuulajale-toob-publikuni-n168755