Tallinna Ülikooli kammerkoor naasis Iirimaalt kõrgete punktidega

Tallinna Ülikooli kammerkoor esindab Eestit mainekal Corki koorifestivalil
mai 4, 2015
Ülikooli kammerkoori dirigent valis parimat toiduainet
mai 4, 2015
Show all

Tallinna Ülikooli kammerkoor naasis Iirimaalt kõrgete punktidega

Tallinna Ülikooli kammerkoor naasis Iirimaalt kõrgete punktidega

Tallinna Ülikooli kammerkoor võttis osa aprilli lõpus Iirimaal Corkis maailma ühest mainekamast rahvusvahelisest koorikonkursist. Fleischmann Grand Prix Trophy konkursil hinnati maailma 10 koori hulgast Tallinna Ülikooli kammerkoori 87.83 punktiga, jäädes karika võitjale New Dublin Voices (Iirimaa) alla 4 punktiga. Nädala jooksul esines koor mitmetel kontsertidel, mis tipnesid laupäeval maailma tugevaimate amatöörkooride võistulaulmisega. Lisaks Eestile kutsuti osalema koorid Iirimaalt, Tšehhist, Inglismaalt, Soomest, Sloveeniast ning Rootsist.
Koorimuusikaspetsialistide arvates peetakse Iirimaal toimuvat Corki koorikonkurssi üheks maailma tugevaimaks amatöörkooride konkursiks. Tallinna Ülikooli kammerkoorile oli seekordne konkurss vaieldamatult seni kõige kõrgema kategooriaga võistulaulmine, mis koori ajaloos olnud on.

“Käesolevat hooaega võib TLÜ kammerkoorile kindlasti edukaks pidada. II koht saavutati Viimsi JazzPopFestil, III koht kõrgtasemelisel rahvusvahelisel koorikonkursil Tallinn2015 ning hooaja tippsündmus – Corki konkurss” ütles koori dirigent Sander Tamm.
Maailma 28 kandideerinud koorist valiti välja kõigest 10. Konkursil esitasime G.Palestrina “Super flumina Babylonis”, Z.R.Stroope “The Conversion of Saul”, C.Kreek “Mis Sa sirised, Sirtsukene”, P.Uusberg “Õhtul”. Loetelust viimane võlus publikut konkursil ning ka kõigil 9 kontserdil mis festivali raames antud said. Ühtekokku esinesime pea 1500 pealtvaatajale tutvustades Eesti heliloojate loomingut.
“Kogu nädal pakkus sisukat programmi – igaõhtused kontserdid, ääretult huvitavad meistrikursused, kohtumised teiste koorilauljatega.
Meelde jäävad veel ka külalislahked, jutukad, hoolivad ning väga sõbralikud festivali korraldajad, osalevad koorid ning kõik iirlased, kellega oli au neil päevil kohtuda.
Ei saa mainimata jätta, et New Dublin Voices koori võit oli enamusele osalejaist väga suureks üllatuseks. Minu isiklik favoriit oli kindlasti Sibelius Upper Secondary School Chamber Choir, kelle esitustest õhkus kirge, sisukust, ääretult head vokaaltehnilist võimekust ning faktuurilist selgust”
räägib Tamm.

Sel aastal kuulusid žüriisse Mark Armstrong (Iirimaa), Mervyn Cousins (UK), Lorenzo Donati (Itaalia), Maria Gamborg Helbekkmo (Norra), Volker Hempfling (Saksamaa)

Sander Tamm: Oleme selle võimaluse eest – olla valitud Corki festivali konkureerivate kooride hulka – väga tänulikud. Jäime väga paljudele produtsentidele silma ning saime hulgaliselt uusi kontakte, millest kujuneb loodetavasti välja tulemuslik koostöö tulevikus. Suur au oli Tallinna Ülikooli kammerkoori kontserdil Bishopstownis võõrustada Dublinis resideeruvat Eesti suursaadikut Kristi Karelsohni ja konsulit Tiina Joksti.

Tallinna Ülikooli kammerkoor on tänulik kõigile toetajatele ja pöidlahoidjatele. Reisi õnnestumisele aitasid kaasa Printcenter, RLConsult, Carlson Wagonlit Travel, Wiedemanni tõlkebüroo, Leib Resto & Aed, Tallinna Ülikool, Eesti Kultuurkapital.

Tallinna Ülikooli kammerkoor võistles Iirimaal