Tallinna Ülikooli kammerkoor esindab Eestit mainekal Corki koorifestivalil

Tallinna Ülikool saavutas III koha rahvusvahelisel koorikonkursil Tallinn2015
aprill 26, 2015
Tallinna Ülikooli kammerkoor naasis Iirimaalt kõrgete punktidega
mai 4, 2015
Show all

Tallinna Ülikooli kammerkoor esindab Eestit mainekal Corki koorifestivalil

Pressiteade 27.04.2015 Tallinna Ülikooli kammerkoor esindab Eestit mainekal Corki koorifestivalil

28. aprillil alustab Tallinna Ülikooli kammerkoor (dirigent Sander Tamm) reisi Iirimaale Corki linna, et esindada Eestit mainekal Fleischmann Trophy Grand Prix konkursil ning tutvustada Eesti muusikat ühtekokku 9 kontserdiga.

Corki konkurssi võib pidada üheks Euroopa olulisemaks koorimuusika tippsündmuseks, kuhu on kutsutud osalema koorid üle maailma. Koori peadirigent Sander Tamm:
“Tallinna Ülikooli kammerkooril on väga suur au olla üks 10 koori seast kes 25 kandidaadi hulgast välja valiti. Oleme aasta aastalt teadlikult tööd teinud selleks, et meie ettevalmistus oleks täna piisav võistlemaks pool-professionaalsete kooridega üle maailma. Festival koondab endas väga palju koorimuusika valdkonna professionaale ning seetõttu on oluline näidata kõrget taset”.

Corki festivalil kõlavad Tallinna Ülikooli kammerkoori esituses järgmiste Eesti heliloojate teosed: V.Tormis, P.Uusberg, C.Kreeg, G.Grigorjeva.

Tallinna Ülikooli kammerkoor on Tallinna Ülikooli esinduskollektiiv alates aastast 2002. Sellest ajast alates on koor osalenud edukalt erinevatel festivalidel Barcelonas, Lõuna-Koreas, Itaalias, Maltal. Viimane auhinnaline koht saavutati lõppenud nädalavahetusel toimunud XIV rahvusvahelisel koorikonkursil “Tallinn 2015”. Ülitihedas konkurentsis saavutati parima Eesti koorina rahvamuusika kategooria III koht.

Tallinna Ülikooli kammerkoori reis saab teoks tänu mitmetele toetajatele: Printcenter, RLConsult, Carlson Wagonlit Travel, Wiedemanni tõlkebüroo, Leib Resto & Aed, Kultuurkapital.