Tallinna Ülikooli Kammerkoor saavutas V Viimsi JazzPopFestil II koha

ETV vilistlaskoor nimetati parimaks džässi ja popi kooriks
jaanuar 6, 2015
Eesti Kooriühingu aastapreemiate nominendid 2014
jaanuar 6, 2015
Show all

Tallinna Ülikooli Kammerkoor saavutas V Viimsi JazzPopFestil II koha

Novembri keskel toimus V Viimsi JazzPopFest, millest võttis osa ka Tallinna Ülikooli Kammerkoor. Dirigent Sander Tamme juhatusel osaleti A-kategoorias, kus saavutati II koht.

Esinejaid hindas žürii koosseisus Anne Erm, Sirje Medell ja Külli Kiivet. TLÜ Kammerkoori puhul kiitis žürii nii koori kõla, repertuaari valikut kui ka dirigenti: „Koor on väga hea kõlaga, hea fraseerimine ja dünaamika. Repertuaar võimaldas avaldada mitmekülgselt koori potentsiaali. Dirigent suudab koori motiveerida“. Festivalil osales kokku 9 koori ja 11 vokaalansamblit.

Järgmisel aastal ootab kammerkoori ees kaks rahvusvahelist konkurssi – Tallinn 2015 ja Cork International Choral Festival. „Kui varasemalt on kammerkoor osalenud rohkem harrastuskooridele suunatud konkurssidel, siis sel hooajal on meil ääretult hea meel olla valitud Corki konkursile Iirimaal, mis on A-kategooria kooride rahusvaheline konkurss, kus varasemalt on Eestit esindanud E Stuudio noortekoor, kes eelmise konkursil võitis Grand Prix „ ütles kammerkoori dirigent Sander Tamm.

__thumb_-2-1292051_881650051867858_1753549371897514808_o.jpg

Corki konkurss toimub 61. korda. Tegemist on üle maailma teada-tuntud ja tunnustatud konkursiga, mille eelvoor viiakse läbi helisalvestiste näol. Kohapeal viiakse läbi Grand Prix voor, kus sel korral on 20 kandideerijast valitud 10 A-kategooria koori – nende seas Tallinna Ülikooli Kammerkoor.

Fleischmann International Torphy eest võisteldakse 29.04-3.05.2015. Varasematel aastatel on osalejaid olnud Kanadast, Bulgaariast, Inglismaalt, Saksamaalt, Venemaalt, Rootsist, Valgevenest. Slovakiast, Soomest, USAst, Prantsusmaalt jm.

http://www.tlu.ee/et/uudised/2614/tallinna-ulikooli-kammerkoor-saavutas-v-viimsi-jazzpopfestil-ii-koha