Aasta koori nominent: Tallinna Ülikooli Kammerkoor

Eesti Kooriühingu aastapreemiate nominendid 2014
jaanuar 6, 2015
Eesti Kooriühing asub jagama aastapreemiaid
jaanuar 13, 2015
Show all

Aasta koori nominent: Tallinna Ülikooli Kammerkoor

Detsembri keskel valis Kooriühingu muusikanõukogu esitatud kandidaatide hulgast välja aastapreemiate nominendid. Aasta koori kategoorias kandideerib ka Tallinna Ülikooli Kammerkoor (dirigent Sander Tamm, vokaalpedagoog Karin Salumäe), kelle esitas preemiale Eesti Kammerkooride Liit.

Lõppev aasta on koori jaoks olnud tegus. Esineti kontserdilavadel üle Eesti, esmakordselt ka koos Tartu Ülikooli Kammerkooriga. Novembris võideti Viimsi JazzPopFestil II koht ning ees on ootamas kaks olulist konkurssi – Tallinn 2015 ja Cork International Choral Festival. „Kui varasemalt on kammerkoor osalenud rohkem harrastuskooridele suunatud konkurssidel, siis sel hooajal on meil ääretult hea meel olla valitud Corki konkursile Iirimaal, mis on A-kategooria kooride rahusvaheline konkurss, kus varasemalt on Eestit esindanud E Stuudio noortekoor, kes eelmise konkursil võitis Grand Prix „ ütles kammerkoori dirigent Sander Tamm.

Aasta teo kategoorias kandideerib Eesti Naislaulu Seltsi 20. aastapäeva kontsert-plaadiesitlus Estonia kontserdisaalis, mille lavastajad olid TLÜ naiskoori dirigendid Killu Rikker ja Sander Tamm.

Kooriühingu aastapreemiate gala toimub pühapäeval, 25. jaanuaril 2015 kell 15 Estonia kontserdisaalis, kus kuulutatakse välja 2014. aasta laureaadid.

Aastapreemiate väljaandmine tõstab esile väikese hulga suurepäraseid inimesi ja tegusid.

http://www.tlu.ee/et/uudised/2658/aasta-koori-nominent-tallinna-ulikooli-kammerkoor