Preemiad: Meestelaulu edendaja Indrek Vijard ja aasta korraldaja Sander Tamm

Koorimuusika-aasta 2013
veebruar 2, 2014
На «Большом мастер-классе» в Санкт-Петербурге
juuni 18, 2014
Show all

Preemiad: Meestelaulu edendaja Indrek Vijard ja aasta korraldaja Sander Tamm

Janne Jakobson, www.tlu.ee 06.02.2014:

TLÜ kooride dirigendid, meestelaulu edendaja Indrek Vijard ning noor ja tegus dirigent Sander Tamm pälvisid jaanuari lõpul Eesti Kooriühingu aastakontserdil olulised preemiad.
Gustav Ernesaksa Fond tunnustas koorimuusika edendaja stipendiumiga Tallinna Ülikooli meeskoori dirigenti, meestelaulu edendajat, muusikapedagoogi, Eesti Meestelaulu Seltsi üle-eestilise poistekoori Kalev juhti ning laulupidude dirigenti Indrek Vijardit. Et temaga koos pälvis selle stipendiumi ka Tartu poistekoori kauaaegne juht Undel Kokk (alloleval fotol paremal), on oluline tähelepanuavaldus sellele osale Eesti kooriliikumisest, mis koondab enda seljataha ligi 3000 poissi ja meest.

indrek-undel.jpg

“Ma loodan, et papa Ernesaks, istudes seal mäenõlval, saab ka 100 aasta pärast kuulma poiste- ja meestelaulu laulukaare all,” ütles Indrek Vijard (ülemisel fotol vasakul) preemiat vastu võttes.

sander2.jpg

Maailma ühe tunnustatuima helilooja Eric Whitacre’i Eestisse toonud dirigent Sander Tamm pälvis Eesti Kooriühingult aasta korraldaja preemia. Kooriühingu esindaja Kaie Tanneri sõnul on Sander on väga hea näide visiooni ja tugeva ideega dirigendist, kes ei jäänud arutlema selle üle, miks keegi teine ei tee vaid asus ise asja kallale. Ka Gustav Ernesaksa fond tunnustas Sandrit kui noort ja väga aktiivset dirigenti õppestipendiumiga.

Aastapreemiate väljaandmine tõstab esile väikese hulga suurepäraseid inimesi ja tegusid.

Seda enam on Tallinna Ülikoolil põhjust rõõmustada, sest meie koori- ja orkestrijuhid olid nominendid veel neljas kategoorias. Sander Tamm oli nominent aasta noore dirigendi kategoorias. Eesti cross-over muusikateoste plaat TLÜ meeskoorilt, politsei- ja piirivalveametiorkestrilt ja Ro:torolt oli nominent aasta kooriplaadi kategoorias.

TLÜ sümfooniaorkestri dirigent Martin Sildos oli nominent aasta koorihelilooja kategoorias ja muusika osakonna õppejõud Raul Talmar oli nominent aasta kooridirigendi kategoorias.

Palju õnne ja jõudu edaspidiseks!

Tekst: Janne Jakobson, Fotod: Eesti Kooriühing